Sitemiz üzerinden yapacağınız alışverişlerinizde Visa ve Master Card kredi kartlarını kullanabilirsiniz, ayrıca havale ile ödeme seçeneğimiz bulunmaktadır.
Evet, alışveriş yapmak için üye olmanız gerekmez. Sepetinize ürünleri ekledikten sonra “siparişi tamamla” seçeneğini seçtiğinizde karşınıza çıkacak olan üyelik girişi sayfasında yer alan “Üye Olmadan Alışveriş İçin Tıklayınız” linkini tıklayarak üyeliksiz alışveriş yapabilirsiniz. Üye olmanızı ilerleyen tarihlerde gerçekleşecek olan kampanya ve benzeri konulardan haberdar olmanız için öneririz.
Işık, Isı ve Oksijen saf zeytinyağının nefasetini ve sağlığa yararlı özelliklerini kaybetmesine yol açar. Bu nedenle kaliteli zeytinyağı uzun süre saklanacaksa (bir aydan fazla) çelik tanklarda veya koyu renkli, ışık geçirmeyen cam şişelerde saklanması önerilir. Eski zamanlarda kullanılan toprak kaplar veya küpler de uzun süreli saklamaya uygundur. Ancak hijyenik sebeplerle kullanımları sınırlıdır. Küplerin iç yüzeyinde oluşan ince çatlaklara yerleşen mikro organizmalar nedeniyle bir sonraki sezonun yağını koymadan önce tam olarak temizlenmeleri zordur.
Aşırı ısıtmadan kullanmakta fayda var. Elbette meyve ve sebzeler çiğ tüketildiklerinde vücudumuz için daha faydalıdırlar. Zeytinyağını yemeklerde kullanırken yaşanılan kayıp, sebzeleri pişirirken yaşadığımız kayıptan daha fazla değildir.
Isı, Işık ve Oksijen zeytinyağının düşmanıdır.
Kaliteli saf zeytinyağı özel kaplarda, oda sıcaklığını geçmeyen ısılarda saklanmalıdır.
En uygun kaplar ışık ve hava geçirmeyen paslanmaz çelik tanklardır.
Asla plastik kaplarda saklanmamalıdır.
Zeytinyağı diğer maddelerle çok çabuk etkileşime girer.
Uzun süre havayla temas etmemelidir. Etraftaki kokuları hemen bünyesine alır ve oksijenle etkileşime girerek bozulur.
Direk güneş ışığı almamalıdır. Mağaza halojenleri bile bir süre sonra zeytinyağının bozulmasına yol açar.
Kaliteli zeytinyağı üretme macerası toprağa ve iklime uygun fidenin seçimiyle başlar. Zeytin ağacı 7. yıldan itibaren verimli hale gelir. İlk yıllarında ağaca özellikle iyi bakılmalıdır. Kurak dönemlerde sulama, usulüne uygun budama, toprağı havalandırma ve meyve sineği zararlısıyla mücadele etmek gerekir. Hasadı doğru zamanda yapmak, zeytin tanelerini zarar vermeden elle toplamak, zeytini hiç bekletmeden sıkmak şarttır. Meyveler toplandıktan sonra ezilerek hamur haline getirilir. Bu işleme “Kırma” denir. Daha sonra zeytin hamuru malaksörde bir süre karıştırılır. Bu aşama parçalanan meyve hücrelerinden koku aromalarının ve sağlık için çok yararlı olan biyofenollerin ve polifenollerin yağa karıştığı en önemli aşamadır. Kırma işlemi ısıyı arttırmadan nazikçe yapılmalı ve karıştırma kapalı ortamda, havayla temas etmeden, ısı 27 derecelerdeyken (soğuk sıkım), 40-45 dakika sürmelidir. Tüm yararlı ve meyvemsi aromalar bu iki aşamada ortaya çıkar.
Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri, meyve ve sebzelerden alırız. Zeytinyağı bir meyveden doğal yöntemlerle elde edilen tek yağdır.